Onderwijsproject Bénin

Elkaar iets schenken en tegelijk een goed doel ondersteunen

Onderwijs, van welk niveau ook, ligt aan de basis van alles, want goed onderwijs brengt brood op de plank. In Benin (West Afrika) groeit het aantal jonge mensen die willen studeren met rasse schreden. De berg die jonge mensen dienen te beklimmen, is stukken steiler dan in ons Europees continent. Tal van kinderen gaan naar de lokale school omdat de ouders weinig of geen geld hebben. Heel wat jongeren willen echt vooruit, en ondanks dat ze de intellectuele capaciteit hebben om hoger en universitair onderwijs aan te kunnen, is er gewoon geen financiële back-up.

Onze oudste, Rita Lamote die destijds (in 2002) om beroepsreden in Bénin vertoefde, werd onherroepelijk geconfronteerd met de nood aan degelijk onderwijs, maar ook de nood aan middelen om die doelstelling te bereiken. Zij startte jaren geleden het schoolproject Benin op, en heeft tal van studenten succesvol kunnen helpen. Wenst u meer hierover te weten dan verwijzen wij naar haar website Onderwijsproject Benin.

Ter ondersteuning van het project kunt u een keuze maken uit verjaardagsmandjes die wij voor mannen, vrouwen en kinderen aanbieden. Rond Pasen en Kerst is er ook een mandje voorzien voor deze gelegenheid. Maak een keuze uit het aanbod en steun tegelijkertijd een goed doel.

Verjaardag

Samenstelling:
een keukenhanddoek, een pakje servetten, koekjes, een kaars, en een grote mok. Wenst u iets anders in het pakketje,
neem dan contact op.

Prijs: 15 euro

Verjaardag kind

Samenstelling:
Een speeltje, snoepjes, koekjes...
Wenst u iets anders in het pakketje, neem dan contact op.

Prijs: 10 euro

Paasmandje

Samenstelling:
een brioche, chocoladebroodjes, sandwiches, fruitsap, boter, confituur en melk, chocolademelk, kaasjes, yoghourt, een suikerwafel, servetten, een chocolade paasei en een doosje Lipton thee

Prijs:
2persoons 'paasmandje2'
20 euro
Prijs:
1persoons 'paasmandje1'

15 euro

Kerstmandje

Samenstelling: een ovenwant of twee pannenlappen, servetten, een kaars, een mok, een keukenhanddoek en een reep chocolade

Prijs: 15 euro

Bedrag: (zie het aanbod)
BE42 7865 7416 9454
Christengemeente Emmanuel
Markt 10
3150 Haacht

Vermelden in de mededeling!!!! Schoolproject Benin en een keuze uit deze lijst:

  • verjaardag volwassen

  • verjaardag kind

  • paasmandje1

  • paasmandje2

  • kerstmandje

De mandjes zijn af te halen op ons adres in Haacht. Kerkleden kunnen die aan elkaar schenken, en worden overhandigd tijdens de zondagdienst.
Contact Rita Lamote